Dutch Coffee Reviews

Dutch Coffee reviews helpen u een beeld te vormen van de smaken die u mag verwachten in een Dutch Coffee

Dutch Coffee reviews

Dutch Coffee is de perfect entree in de wereld van de specialty coffees. Door de afwezigheid van de zware bittere en zure tonen uit de koffie is het mogelijk om smaken te proeven in koffie die u nooit voor mogelijk gehouden had. In onze Dutch Coffee reviews leest u reviews van enkele koffies die wij testten. We geven hierbij een toelichting van de smaken die u kunt verwachten wanneer u zelf Dutch Coffee zou maken met deze bonen. De allerlekkerste koffies verkopen we nu ook op fles onder de naam Batavia Dutch Coffee. Verder lichten wij toe welke afstellingen van het zetproces bij ons de beste koffie opleverde. Naast ons zetadvies leest u hier ook meer informatie over de gebruikte boon, de afkomst van de boon en de leverancier van de boon.

Climpson & Sons – Nicaragua Samaria

Ons oordeel: 7,2

“ Een gebalanceerde fruitige koffie die iets te snel afvlakt. Wel een interessante combinatie tussen fruit, met name rode appel en perzik, en kruiden waardoor de koffie toch zeker het proberen waard is. Leuke afwisseling voor liefhebbers van Afrikaanse koffies.”

+ Mooie balans tussen fruit en kruidige tonen
+ Diepe nasmaak van pure chocolade die lang blijft hangen
– Smaak vlakt te snel af waardoor het mondgevoel niet compleet is

Espresso Lopez – Dos Nevados Espresso

Ons oordeel: 7,8

“Een verrassend fruitige Colombiaanse espresso melange waarin naast de gebruikelijke kruidige Colombiaanse smaken tonen van Sinaasappel en Watermeloen terug te vinden zijn. Een krachtig aroma van karamel en dennenappel.“

+ Colombiaanse krachtig, verrassend fruitig
+ Heerlijk aroma van karamel en dennenappel
– Een mooi entree in de Colombiaanse koffies

Blanche Dael – Mocca Turc Melange

Ons oordeel: 7.7

“Een melange met een rijk smaakprofiel dat varieert van een droge naar Calvados neigende smaak tot een romige melkchocoladesmaak met een friszure afdronk van groene appel. Een fris en bloesemachtig aroma. Een leuke melange waarin veel gebeurt.”

+ Interessant smaakprofiel. Een melange waar veel in te ontdekken is.
+ Zeer geschikt om mee te koken en mixen
– Minder geschikt voor liefhebbers van zeer fruitige koffies

Blanche Dael – Costa Rica Santa Anita

Ons oordeel: 8.1

“Een krachtige Midden-Amerikaanse koffie met een volle pure chocolade smaak en tonen van kers en braam. De koffie heeft een mooi harsachtig en kruidig aroma, een volle body en een heerlijke afdronk.Door de diepe smaak zeer geschikt om mee te koken en mixen.”

+ Diepe chocoladesmaak verrijkt met tonen van donker fruit
+ Zeer geschikt om mee te koken en mixen
– Minder geschikt voor liefhebbers van zeer fruitige koffies

Espresso Lopez (Colombia) – The Coffee Quest

Ons oordeel: 7,9

“Een heerlijke sterke koffie met een stevige smaak van geroosterde noten, zoethout en karamel. Een mooi kruidig aroma met geuren van dennenappel en kruidnagel. Alles samengevat en heerlijke volle koffie om de dag goed mee te starten.”

+ Sterke koffiesmaak met veel diepgang en heerlijk aroma
+ Volle nasmaak die doet verlangen naar de volgende slok
– Erg lage aciditeit waardoor de koffie wat uit balans is

El Zapote (Colombia) – The Coffee Quest

Ons oordeel: 7,6

“ Een mooie zware koffie met erg aanwezige chocolade en karamel tonen. Erg geschikt voor liefhebbers van zware koffies, maar meer avontuurlijke koffiedrinkers zullen de lichte en complexe tonen van fruitigere koffies missen.”

+ Goede koffie voor liefhebbers van zware koffies
+ Chocolade en karamel zullen het goed doen in cocktails en desserts
– Wat zwaar gebrand waardoor fruitige tonen wegvallen

Limu (Ethiopië) – Moyee Coffee

Ons oordeel: 9,1

“Een soepele, fruitige koffieboon die overstroomt van de wijn- en citrussmaken. In de diepe tonen is een goede balans tussen karamel en wat chocolade te vinden. De ultieme wake-up op een warme dag en met recht de eerste Dutch Coffee Selection boon.”

+ Heerlijk frisse citrustonen
+ Goede balans door karamel en chocoladetonen
+ Prettige chocola in de nasmaak
+ Door lage aciditeit drink deze koffie lekker weg
– Iets minder geschikt om mee te koken