Blanche Dael – Costa Rica Santa Anita

Blanche Dael – Costa Rica Santa Anita

Ons oordeel: 8.1

“Een krachtige Midden-Amerikaanse koffie met een volle pure chocolade smaak en tonen van kers en braam. De koffie heeft een mooi harsachtig en kruidig aroma, een volle body en een heerlijke afdronk. Door de diepe smaak zeer geschikt om mee te koken en mixen.”

+ Diepe chocoladesmaak
+ Zeer geschikt om mee te koken en mixen
– Minder geschikt voor liefhebbers van zeer fruitige koffies

 

De koffie:

Deze Costa Ricaanse single origin koffie zal het zeker goed doen bij liefhebbers van zwaardere koffies. De koffie is mooi gebalanceerd en is net wat minder uitgesproken kruidig dan een Zuid-Amerikaanse koffie. Het drinken van deze koffie geeft de sensatie van het eten van volle chocolade met donker fruit. Deze koffie zal het dan ook uitstekend doen in desserts of in een cocktail waar men op zoek is naar een stevige koffiesmaak.

De Boon:

Locatie: Hacienda Santa Anita
Regio: Naranjo, Costa Rica
Hoogte: 1200 meter
Soort: 100% Arabica
Bewerking: Gewassen
Certificering: Rainforest Allicance

 

Over Blanche Dael:

Blanche Dael is een familie bedrijf dat al bestaat sinds 1878. Het bedrijf dat opgericht werd door Guillaume Dael heeft inmiddels al vier generaties van de familie meegenomen in de passie voor koffie en thee. Deze passie vindt men onder de naam Coffeelovers ook terug in hun 8 koffiespeciaalzaken. Hiernaast voorziet Blanche Dael een aanzienlijk deel van de horeca in Limburg van heerlijke koffie en thee.

Blanche Dael behandelt haar koffies met passie en ziet het met recht als een culinair product. Weekelijks vinden cuppings plaats van hun bestaande en nieuwe koffies om de kwaliteit te garanderen. Meer informatie over Blanche Dael vindt u hier.

Ons zetadvies:

Maling – 7 uit 9
Koffie – 70 gram
Doorloopsnelheid – 4,0 uur
Water – 550 gram
IJs – 150 gram
 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *