Espresso Lopez – Dos Nevados Espresso

Espresso Lopez – Dos Nevados Espresso

Ons oordeel: 7,8

“Een verrassend fruitige Colombiaanse espresso melange waarin naast de gebruikelijke kruidige Colombiaanse smaken tonen van Sinaasappel en Watermeloen terug te vinden zijn. Een krachtig aroma van karamel en dennenappel.“

+ Colombiaanse krachtig, verrassend fruitig
+ Heerlijk aroma van karamel en dennenappel
– Mooi entree in de Colombiaanse koffies

 

De koffie:

Een zeer verrassende Colombiaanse melange waar naast de kenmerkende Colombiaanse kruidige smaken ook heerlijke frisse smaken van sinaasappel en watermeloen terugkomen. Een mooie gebalanceerde melange. Het aroma is vertrouwd krachtig met geuren van karamel en dennenappel.

De Bonen:

Locaties: Koffiefincas Las Juntas en Los Ciruelos
Regios: Paéz, Cauca en Santa Barbara, Antioquia
Grootte: XX hectare en 80 hectare
Hoogte: 1450 – 1800 meter (Ciruelos)
Soort: Typica
Varieteit: Pajarito

De producenten:

Informatie van The Coffee Quest: Beide koffies uit deze mélange worden verbouwd op vulkaanhellingen. De eerste koffie komt uit Paéz in Cauca van de koffievelden van Robinson Pillmué. Waar hier voorheen nog voornamelijk coca verbouwd werd is deze koffieboer enkele jaren geleden overgestapt naar het verbouwen van koffie.

De tweede koffie uit de Dos Nevados Espresso komt Santa Barbara, zo’n 50 kilometer zuidelijker gelegen dan Medellín. Hier liggen de koffievelden van Gabriel Fernando Velez Restrepo. De eeuwenoude vulkaanbodem geeft de koffie een unieke smaak en de kwaliteit wordt gewaarborgd door zorgvuldig handmatig plukken van de koffie.

Over The Coffee Quest:

Het verhaal over The Coffee Quest en wat hun drijft om de beste Colombiaanse single origin koffies te vinden leest u hier. De koffies van The Coffee Quest zijn hier te bestellen.

Ons zetadvies:

Maling – 6.5 uit 9
Koffie – 62 gram
Doorloopsnelheid – 3,5 uur
Water – 550 gram
IJs – 150 gram

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *