Dutch Coffee Informatie Blog

More blog posts coming up!

Dutch Coffee informatie eindelijk binnen handbereik!

Toen wij begonnen met de introductie van Dutch Coffee in Nederland was er eigenlijk nog geen informatie beschikbaar over de methode. Althans, niet in het Nederlands. We vonden een veelvoud aan Koreaanse, Japanse en Chinese sites maar helaas laat de beheersing van deze talen nog een beetje te wensen over. Gelukkig vonden we ook een aantal Engelstalige sites waarna we aan de slag zonden met deze in Nederland nieuwe methode.

We kwamen er al snel achter dat er een groot verschil bestaat tussen goed bereide Dutch Coffee en Dutch Coffee waarbij de plank net mis wordt geslagen. Omdat wij u niet zo lang in het duister willen laten tasten over deze methode delen we de kennis en Dutch Coffee informatie die we hebben opgedaan via onze zoektocht op het internet graag met u. De opgedane kennis hebben we natuurlijk ook in de praktijk gebracht. In de Dutch Coffee experiments delen we alle kennis die we opdeden zodat ook u thuis straks een Dutch Coffee kunt zetten die net zo lekker is als onze gebottelde Batavia Dutch Coffee. 

Dutch Coffee Experiments week 2 – de hoeveelheid koffie

Als je een zak prachtige single estate bonen met citrus of chocoladetonen hebt gekocht dan wil je die smaken ook proeven in je koffie. De hoeveelheid koffie die je daarbij gebruikt geeft een doorslaggevende rol. Het lijkt zo eenvoudig, meer koffie = sterkere smaak. Maar met een beetje aandacht en geduld kan je veel meer uit een koffie halen. Lees meer.

Start Dutch Coffee variatietips, testpanel gezocht!

Nu de basis van onze site eindelijk naar tevredenheid staat is het tijd om iets meer inhoud op de site te gaan plaatsen. De komende tijd zullen we met enige regelmaat recepten voor desserts met Dutch Coffee op de site aan plaatsen, zullen we de sectie met variatietips uit gaan bouwen en zullen we jullie op de hoogte gaan houden Lees Meer

Mijn eerste ervaring met Dutch Coffee

Mijn eerste ervaring met Dutch Coffee was er een van verbazing. Ik stond als enige Westerling in een verder compleet afgeladen metrostation in Seoul, Zuid-Korea. Terwijl ik mij een weg probeerde te banen door de ellenbogende menigte Aziaten, zag ik over de massa heen in zwarte koeienletters twee woorden die mijn aandacht trokken; Dutch Coffee. Lees Meer

Dutch Coffee says hello world!

Na maanden lang zweten is het eindelijk zo ver, de introductie van het échte zwarte goud kan beginnen. Geheel in lijn met de slow coffee trend en totaal in strijd met de Nederlandse gewoonte om koffie warm te drinken brengt Dutch Coffee vanaf vandaag een nieuwe ervaring naar ons land. Alhoewel het even wennen is drinken we zelf inmiddels niets anders meer dan ‘Dutch Coffee on the rocks. Lees meer.