Espresso Lopez (Colombia) – The Coffee Quest

Espresso Lopez (Colombia) – The Coffee Quest

Ons oordeel: 7,9

“Een heerlijke sterke koffie met een stevige smaak van geroosterde noten, zoethout en karamel. Een mooi kruidig aroma met geuren van dennenappel en kruidnagel. Alles samengevat en heerlijke koffie om de dag goed mee te starten.”

+ Sterke koffiesmaak met veel diepgang en heerlijk aroma
+ Volle nasmaak die doet verlangen naar een volgende slok
– Erg lage aciditeit waardoor de koffie wat uit balans is

 

De koffie:

Deze Colombiaanse koffie kenmerkt zich door een vol kruidig aroma waarin geuren van dennenappel te herkennen zijn. De smaak is nog meer uitgesproken dan het aroma. Een smaak van geroosterde noten, zoethout en karamel. De nasmaak van deze koffie blijft nog lang hangen en doet verlangen naar de volgende slok. De volle smaak maakt de koffie zeer geschikt om mee te koken. Espresso lopez heeft een typerend uitgesproken Colombiaans karakter.

De Boon:

Locatie: Finca la Vuelta Bonita
Regio: Ciudad Bolivar, Antioquia, Colombia
Grootte: 80 hectare
Hoogte: 1800 – 2100 meter
Soort: 100% Arabica
Variëteit: Caturra / Castillo
Bewerking: Gewassen

De producent:

Informatie van The Coffee Quest: Espresso Lopez is afkomstig van het estate van Sergio Tobón. Hij wilde na zijn baan als advocaat een baan die dichter bij de natuur lag en begon als koffieboer. Sergio hecht veel waarde aan het milieuvriendelijke productie. Dit blijkt uit een certificering van de Rainforest Allicance, de UTZ en van 4C. De koffieplantage die ongeveer 80 hectare beslaat ligt op 2 kilometer hoogte. De koffie wordt met de hand geplukt.

Over The Coffee Quest:

Het verhaal over The Coffee Quest en wat hen drijft om de beste Colombiaanse single origin koffies te vinden leest u hier. De koffies van The Coffee Quest zijn hier te bestellen.

Ons zetadvies:

Maling – 6.5 uit 9
Koffie – 65 gram
Doorloopsnelheid – 3,5 uur
Water – 550 gram
IJs – 150 gram
 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *